DP helg

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).

Koronainspirerte sykkelregler

Koronainspirerte regler for sykling, nedbygging av en-meteren og kapret mann på rekordtid.

Publisert Sist oppdatert

Skal en kjøre forbi gående på sykkel, er det for tiden forbudt å holde mer enn seks kilometer i timen. I alle år har folk brukt sunn fornuft når de har syklet forbi folk på fortauet. Få har blitt skadet. Men med elektriske sparkesykler, som byene flommer over av for tiden, er det annerledes. Det er dem som er mer redd for elektriske sparkesykler enn for å få covid-19. Det er like før eldre utstyrer seg med hjelm om de våger seg ut for å handle. De blir ikke trygge av sekskilometersregelen. Bare synet av en sparkesykkel får panikkangsten til å bre seg.

Representanter for de syklende har nå tatt kontakt med samferdselsminister Knut Arild Hareide med beskjed om at det er urimelig å kreve at en som sykler på en vanlig sykkel skal kjøre saktere forbi gående enn de raskeste av dem bruker beina. Hareide har sagt han skal se på saken.

Her gjelder det å holde tungen rett i munnen, for ikke å si begge hendene på rattet. Staten har nå fått god trening i å utforme detaljerte og sofistikerte regler for smittevern.

Slik kan det gjøres for de syklende også. Det kan være egne regler for vanlige sykler, elektriske sykler, vanlige sparkesykler og elektriske sparkesykler. Reglene kan variere ut fra om det er tørt vær eller regn. Det kan være noen få nasjonale regler, mens kommunene kan lage egne regler ut for eksempel hvor mange som blir påkjørt hver måned og hvor mange som til enhver tid går gå med gips.

Mannen som manglet

Marte (37) skulle gifte seg, men manglet mannen. Nå har det utrolige skjedd, skriver TV2. Når mannen forsvinner like før bryllupet skal stå, tar det selvsagt litt tid få å fatt i en ny mann. Men Marte ga seg tydeligvis ikke. Hun har kapret en ny mann. Når det er helt utrolig at det har skjedd, antar vi det dreier seg om få dager.

Slutt på enmeteren

Myndigheten melder at det kan bli slutt på enmeteren som smitteverntiltak. Dette er nok mest ment som et oppmuntringstiltak fram mot ferien. En kan selvsagt ikke skrote et så viktig tiltak over natten. Også her må det deles inn i faser, ikke etter datoer, men etter data for hvordan det går med smitten.

I første fase blir det snakk om å gå ned til 80 centimeter. I fase to tas det er jafs med 40 centimeter. I tredje fase tar myndigheten sjansen på å gå helt ned til 10 centimeter. De lover ikke fullstendig kontakt før de første kuldegradene melder seg.

Ukens sitater

Det er plass i massevis, du slipper unger og hund løs, og kan selv bæsje i skogen uten å se deg over skuldra(Nationen)

Spaltist Maria Almli om fordelene med å bo på landet.

Hareide skjærer igjennom: «Nå er det klart hvor sædcella skal plasseres(Hamar Arbeiderblad)

På tide at han klargjør at sædcella skal plasseres der den alltid har vært plassert.

Vi må innrømme at dette er flaut, men for å bli bedre må vi sparke oss selv i ræva(Nationen)

Smågrisprodusent Knut Haugland tar til orde for en aktivitet som bønder må gå sammen om for å få til.

Powered by Labrador CMS