Samfunn

Smittetilfellene og dødsfallene knyttet til koronapandemien stiger igjen globalt.

Koronasmitten øker globalt

Antall smittetilfeller knyttet til koronapandemien stiger igjen verden over etter ni uker med nedgang, rapporterer Verdens helseorganisasjon (WHO).

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke ble det registrert 55.000 dødsfall knyttet til covid-19 globalt, opplyser WHO. Det er en økning på 3 prosent fra uken før.

Antall smittetilfeller steg med 10 prosent fra den foregående uken til nærmere 3 millioner tilfeller. De høyeste smittetallene ble registrert i Brasil, India, Indonesia og Storbritannia.

Tilbakegangen knyttes til lave vaksinasjonstall, lettelse i reglene for bruk av munnbind og andre restriksjoner og den raske spredningen av deltavarianten, som WHO sier har blitt påvist i 111 land og er ventet å bli den dominerende varianten de neste månedene.

I hardt rammet Argentina nærmet dødstallet seg 100.000. Samtidig nådde antall daglige koronadødsfall i Russland nye høyder. I Belgia har koronasmitten, drevet av deltavarianten blant unge, doblet seg den siste uken, og i Storbritannia ble det for første gang på et halvår registrert over 40.000 nye smittetilfeller på én dag.

Powered by Labrador CMS