Samfunn

Krever nytt gasskraftverk

Presset på å få bygget gasskraftverk på Møre øker kraftig. Kraftkrisen i Midt-Norge og et nyprosjektert kraftverk har fått fylkespartiene til å snu.

Publisert Sist oppdatert

Det er kraftkrisen i Midt-Norge sist vinter og den ventede kommende vinter som har fått flere partier som tidligere var i mot bygging av gasskraftverk uten renseanlegg til å snu.

I går sendte LO-forbundet Industri Energi brev til miljøvernministeren med krav om å få bygge nytt gasskraftverk på Møre, ifølge Aftenposten. Det er liten lokal kraftproduksjon i området, dårlig overføringskapasitet og for få linjer. Lokal industri og myndigheter har prosjektert et nytt gasskraftverk i området og har fått konsesjon, under forutsetning av rensing.

Dette har ført til full splittelse i Arbeiderpartiet. Mens partiet sentralt er imot, har både fylkeslagene i Møre og Romsdal og Nord Trøndelag snudd i saken. Det har også KRF og Senterpartiet lokalt. Høyre og Frp har vært for hele tiden.

Dobbeltmoral

Flere av politikerne peker på at Statkraft nå bygger gasskraftverk i Europa uten renseanlegg, mens vi ikke får tatt i bruk vår egen kraft fordi det forlanges rensing. Dette er dobbeltmoral.

– Jeg har ingen problemer med å forstå at Midt-Norge er kraftig frustrert, sier Aps talskvinne i energi- og miljkomiteen, Eirin Subnd til avisen. Hun åpner nå for debatt om saken og sier alle momenter må på bordet.

Powered by Labrador CMS