Samfunn

Knut Arild Hareide bør ikke samarbeide for mye med Siv Jensen, mener tidligere KrF-profiler.

KrF-topplag advarer mot Frp-samarbeid

Et topplag av tidligere KrF-profiler advarer partiet mot å inngå i forpliktende samarbeid med Frp.

Publisert Sist oppdatert

Det er mye som tyder på at striden om retningsvalg innad i KrF tar en ny vending med brevet en rekke tidligere KrF-topper har sendt til Knut Arild Hareide, der de advarer mot å inngå i et forpliktende samarbeid med Fremskrittspartiet. De frykter at et politisk samarbeid med Fremskrittspartiet vil parkere tidligere KrF-ere som politiske ambassadører.

– Det er mange nå i partiet som gir kloke råd. Men når vi går inn i prosessen om regjering skal det være reelle samtaler og drøftelser med de andre partiene, er Hareides kommentar til brevet, ifølge Vårt Land.

Han er tydelig på at KrF enda ikke har hatt samtaler med de andre partiene om de sakene som partiet opplever som de mest vanskelige.

– Da er det ikke riktig å konkludere før vi har gjort det. Så sent som i Vårt Land onsdag har jeg signalisert at det ikke bare er to løsninger i regjeringsspørsmålet. Det er politikken som avgjør. Går vi inn i en firepartiregjering må vi kunne stå inne for helheten. Og det er fortsatt lite sannsynlig, sier Hareide.

Ikke en engangssak

Ifølge Vårt Land skal underskriverne av brevet ikke regne sin signatur som en engangssak. Svein Helgesen, tidligere KrF-statssekretær, opplyser at han har fått mange henvendelser angående Frp-uroen i partiet.

– I en situasjon som nå er mange i partiet opptatt av å gi signaler til de som bestemmer i partiet. Da tar man kontakt med hverandre og bruker de kanalene man har til å spre et budskap, sier han til avisen.

Han er og tydelig på at uroen ikke bare kommer fra det politiske miljøet rundt Bondevik II-regjeringen.

– Det er også lokale profiler og folk som reagerer gjennom ulike verdipolitiske utgangspunkt, sier han.

Powered by Labrador CMS