Samfunn

Kritikk mot festene for Oslo som miljøhovedstad

Oslo er europeisk miljøhovedstad for neste år, noe som forplikter og koster. Men byrådet får kritikk fra begge sider av politikken for planlagte millionfester.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Oslo ble utpekt som miljøhovedstad, er det blitt kjent at byen skal bruke rundt 118 millioner kroner på ulike arrangementer og markeringer. Høyres Eirik Lae Solberg var en av kritikerne i opposisjonen og kalte budsjettet «en vanvittig pengebruk».

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) forsvarte seg med at det ikke skulle være «en fest», men en forpliktelse til å engasjere hele befolkningen. Men 8–10 millioner går til nettopp fest og feiring – blant annet åpnings- og avslutningsseremonier – skriver Dagsavisen.

– Prisnivået de har lagt seg på framstår som helt meningsløst, sier Øystein Sundelin, som sitter i finanskomiteen for Høyre.

Også fra motsatt ende av det politiske spekteret kommer det kritikk mot dem som styrer byen. Rødts Eivor Evenrud sier bystyret har sagt at pengene skulle gå til virksomhet som kunne engasjere hele befolkningen, ikke fester for de få.

– Det var jo nettopp det her vi mente de ikke skulle bruke pengene på. Det er mye som trengs, overalt i byen. Når man har råtne lekeapparater og samtidig ser at kommunen bruker fire millioner på en fest, kan man jo undre litt.

Byrådslederen har ikke kommentert saken overfor Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS