Europa

Sadiq Khan og hans kone Saadiya smiler fornøyd etter å ha avlagt stemme ved borgermestervalget i London.

Labour taper mindre enn spådd

Labour går ikke så kraftig tilbake som mange analytikere hadde spådd i lokalvalgene torsdag. Men partiet kan ende på tredjeplass i Skottland bak SNP og de konservative.

Publisert Sist oppdatert

Etter at halvparten av stemmene var talt opp, ligger Labour an til å tape rundt 30 seter rundt om i landet. På forhånd mente noen analytikere at partiet kunne tape 150.

Men partiet er gått kraftig tilbake i Skottland og Wales. Ifølge Sky News ser de konservative ut til å vippe partiet av pinnen som største parti etter nasjonalistene i Scottish National Party (SNP), og BBC skriver at Labour til og med kan ende bak Liberaldemokratene.

SNPs leder Nicola Sturgeon på sin side erklærer en historisk seier i regionalvalget i Skottland.

Resultatene hittil tyder på at Labour holder fast på viktige regioner som Southampton, Norwich og Hastings, og Sadiq Khan er fortsatt favoritt til å bli ny borgermester i London. Resultatet i London ventes først fredag kveld.

Anti-EU-partiet UKIP har gjort det godt i lokalvalgene i England og håper også på framgang i Wales. I hele Storbritannia går UKIP fram med 12 prosentpoeng, mens Labour taper 8 og de konservative 3 prosentpoeng.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS