lederlønninger i staten

Regjeringen har tidligere fått kritikk for ikke å stanse lønnsfesten blant statlige ledere. For et år siden satt kommunal- og moderniseringsminister Nicolai Astrup et tak på lønnsveksten for statlige ledere for 2020 på nivå med rammen fra frontfagene, og det kan se ut til at lønnstaket har hatt effekt.

Lederlønningene i staten gikk ned i 2020

Lønnsveksten til statlige ledere har lenge ligget godt over befolkningen for øvrig. Nye tall viser at trenden ble brutt i 2020, da lederlønnen i snitt gikk ned med 1,4 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Lønnsnivået for lederne i staten har lenge vært et hett diskusjonstema. Det har vært en årlig tradisjon at deres lønnsvekst har ligget høyere enn for resten av befolkningen, noe som har vakt reaksjoner.

Sterk lønnsvekst i fjor

Dagens Perspektiv avdekket i februar fjor at regjeringen heller ikke det året klarte å tøyle lønnsveksten blant statlige ledere. Da økte lønnen til de statlige lederne i snitt med hele 4,8 prosent, mens lønnsveksten for arbeidstakere ellers var på 3,6.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS