kunst

Lekne kommunevåpen

Konsernsjef i Kommunal Landspensjonskasse (KLP), Sverre Thornes, har valgt kunstverket «Heraldisk forløp 2010» av Hilmar Fredriksen.

Publisert Sist oppdatert
Kunst på jobb

Kunstverket er en videoanimert fremstilling av alle Norges kommune- og fylkeskommunevåpen. Noen av våpnene har fått en sekvens hvor motivet vises i en datamanipulert lek, før motivet kommer tilbake til utgangspunktet.Verket har fått en sentral plassering i inngangspartiet i KLPs nye bygg i Bjørvika.

– Det var viktig for oss, da vi skulle utsmykke vårt nye hovedkontor, å ta med oss hjertet av vår virksomhet også inn i kunsten, sier konsernsjef Sverre Thornes.

KLP er et av landets største livselskaper, og er markedsledende innen offentlig tjenestepensjonsordninger til kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og bedrifter med offentlig tilknytning.

– For meg symboliserer kommunevåpnene våre kunder – som også er våre eiere. Verket, i sin form, med skiftende bilder, synliggjør den dynamikk og utvikling som jeg føler også kommunene og fylkeskommunene er i, på en positiv måte. Dette verket gir meg gode assosiasjoner, og jeg håper det også gjør det til de som besøker oss, sier Thornes.

KLP flyttet inn i nye lokaler i mai – og er fortsatt i en fase hvor bygget stadig får ny kunst på veggene.

– Vi har nesten utelukkende valgt norske kunstnere og moderne verk, og vi har valgt ulike typer kunst: malerier, grafikk, fotografier og skulpturer – alt i ulike materialer. Vi har i valg av kunst lagt vekt på verk som både ivaretar historien vår, slik som kommunevåpnene, som her gjenoppstår i en moderne form som tar oss inn i fremtiden, sier Thornes.

Konsernsjefen legger vekt på at KLP har valgt verker som skal inspirere og engasjere.

– Vi ser at mange har oppfatninger om kunst – og dette skaper engasjement. Et engasjement jeg tror og håper våre ansatte tar med seg i sitt arbeid, sier Thornes.

factbox_126

Kunst på jobb
Powered by Labrador CMS