kunst

Grafisk designer og forlagsassistent, Helene Johnsen, i Liv Forlag foran bildene malt av kunstneren Kari-Mette Astrup. Boken hun leser i er kunstboken til kunstneren, som har tittelen Rock'n roll Baby. Kari-Mette Astrup har arbeidet som billedkunstner siden 1994, og har blant annet utdannelse fra Strykejernet Kunstskole i Oslo.

Livlig

Kunsten skaper liv i Liv Forlag i Vestfold.

Publisert Sist oppdatert

Liv Forlag er opptatt av kortreist kunst.

– Disse to bildene falt vi for da vi så dem på høstutstillingen Kari-Mette Astrup deltok på i Stavern. Vi har sansen for både motivene og fargene i bildene, samt det halvabstrakte, litt rocka inntrykket. Vi er glade i kunst, så vi har svært lite ledig veggflate i kontorene våre. Det henger bilder overalt, både foto, tegninger og malerier av flere forskjellige kunstnere. Og hvis vi faller for flere bilder nå, så må vi skaffe oss større lokaler, ler Myriam H. Bjerkli, forlegger, redaktør og konsulent og grafisk designer og forlagsassistent, Helene Johnsen.

Lokale ressurser

Liv Forlag er et forlag med fokus på lokale forfattere fra Vestfold.

– Defor synes vi det er gøy med det lokale også når det kommer til kunst. De fleste av bildene vi har er derfor laget av lokale kunstnere. Bjørn Richter, Kari-Mette Astrup, Åke Berg, Fritz Nyegaard, Astrid Haagensen og andre. Det er i det hele tatt mange dyktige kunstnere i fylket vårt, både litterært og visuelt, og det er hyggelig å kunne bidra til å synliggjøre noen av dem, forteller damene fra forlaget.

Fargesterke

De er glade i farger i Liv Forlag og det gjenspeiler seg også i bildene.

– Selv om mørke eller sort/hvitt-bilder kan være flotte, så har vi bevisst valgt dem bort. Man blir påvirket av farger, det gir energi, og det er jo positivt når man er på jobb. Dessuten er det godt å ha noe vakkert eller spennende å hvile øynene på, og spesielt nå som det er høst ute, er det desto hyggeligere med farger inne. Kari-Mette Astrups halvabstrakte bilder er dessuten slik at man aldri blir lei av å se på dem, man ser noe nytt i dem hver gang. Hun er både dyktig og allsidig, og er både bosatt i Larvik og har atelier her i byen. Hun har dessuten gitt ut en kunstbok hos oss, samt illustrert tre av de mest populære barnebøkene våre. Derfor er det selvfølgelig ekstra artig å ha kunst av nettopp henne på veggen, forteller de.

– Hadde vi hatt råd, skulle vi selvfølgelig gjerne hatt et maleri av Odd Nerdrum på veggen her også, det er en kunstner vi definitivt har stor sans for, og han jobber og bor jo også i vårt nærmiljø. Men akkurat det er nok dessverre langt utenfor rekkevidde for et lite forlag som oss.

Powered by Labrador CMS