Samfunn

Løgnene vi forteller oss selv

Kjærlige følelser du ikke vil kjenne på. Å være sikker på at du ikke blir utnyttet, selv om du blir det. Å lyve for seg selv er en måte å unngå vanskelige følelser på. Et psykologisk forsvar.

Publisert

Tidligere i år kom boka «Løgnene vi forteller oss selv», skrevet av psykoterapeut Jon Frederickson, ut på norsk. Han oppfordrer i boka folk til å ta et oppgjør med det de måtte ha av fantasier som brukes for å unngå sannheten og vonde følelser.

I boka forteller han om løgner som har gjort pasientene hans syke. Men når de føler at «livet» går i stykker, så kan det være at det bare er løgner de har fortalt seg selv som knuses. Det handler om å møte og føle på vonde følelser som alltid har ligget der. Først da kan man være den man egentlig er og ha et sunt og godt forhold til seg selv, mener psykoterapeuten.

Men – vi alle lyver jo for oss selv. Betyr det at vi ikke lever autentiske liv?

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS