Samfunn

Lundteigen skeptisk til pelsdyr

Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp) går mot sine egne i pelsdyrdebatten og kaller det et «etisk dilemma» å holde rovdyr i bur.

Publisert Sist oppdatert

Den erfarne bonden og stortingsrepresentanten fra Buskerud mener det ikke er sikkert at dyr som rev og mink noen gang vil trives i bur, skriver VG.

Lundteigen åpner dermed for at det kanskje aldri er mulig å forene dyrevelferd og det å holde ville rovdyr som rev og mink i bur. Lundteigen sier han er skeptisk til store industrialiserte bruk i pelsdyrnæringen.

– Å ha rovdyr i bur er et stort etisk dilemma. Vi ønsker at dyrene skal ha det best mulig, men så får de sår, og det er virkelighetens verden. Med store bruk med mange dyr, blir det vanskeligere å holde oversikten og stadig mer krevende å oppfylle dyrevernaspektet, sier Lundteigen.

Han vil ikke svare på om pelsdyrnæringen bør avvikles.

– Jeg vil ikke forskuttere det, enhver næring må vise sin samfunnsnytte. Men det er veldig krevende å ha pelsdyr i bur, det forstår alle, sier Lundteigen.

Partikollega Ola Borten Moe (Sp) er helt uenig.

– Jeg mener sterkt at vi er på toppen av næringskjeden og det skal vi fortsette med. Vi lever av å spise andre dyr. Det er ikke det samme som å ikke ha dyrevelferd. Men det tror jeg vi klarer å få orden på, sier Borten Moe til VG. (©NTB)

Powered by Labrador CMS