aslak bonde

Er maktpolitikere i ferd med å miste grepet? Her ved tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, USAs president Barack Obama, Australias statsminister Malcolm Turnbull, tysklands forbundskansler Angela Merkel, FNs generalsekretær Ban Ki-moon, Verdensbankens president Jim Yong Kim, og OECD-topp Angel Gurria under G20- møtet i Antalya november 2015.

Maktpolitikere mister grepet

I et feriestille Norge har nyhetene fra resten av verden bekreftet inntrykket av at den gamle politiske orden står for fall. Om det skulle skje, vil tabloidiseringen av politikken være én av de viktigste forklaringene.

Publisert Sist oppdatert

Terror i flere land, kuppforsøk i Tyrkia, amerikansk presidentvalgkamp og Brexit. Det har vært mye å følge med på for ferierende nordmenn som har nytt godt av at det har vært lite å følge med på fra de hjemlige politiske og økonomiske arenaer. Bildene som mer enn andre oppsummerer den internasjonale situasjonen rullet over TV- og mobilskjermene fire dager etter terroren i Nice:

Da deltok den franske statsministeren, Manuell Valls, på en minneseremoni på strandpromenaden. Etter at det hadde vært ett minutts stillhet, startet publikum å bue og å pipe mot topp-politikeren. De var samlet i sorg, men følte samtidig et intenst behov for å markere sin mistillit til de som styrer landet og åpenlyst ikke klarer å forsvare dem mot terror og uro.

Økt tillit

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS