Samfunn

Rasmus Hansson (MDG) kritiserer regjeringen for å legge en stor ekstrautgift på flere tusen hybridbilkjøpere.

MDG og Frp kritiserer regjeringens avgiftshopp

Både MDG og Frp mener bilkjøpere som allerede har bestilt hybridbil, må få slippe den varslede avgiftsøkningen på denne biltypen.

Publisert Sist oppdatert

– Det er fryktelig klønete og firkantet byråkrati at de som har kjøpt bil blir påført en kjempestor ekstraregning bare fordi det tar ekstra lang tid før bilene deres blir levert, blant annet på grunn av korona. Det er ikke sånn man får folk med på fornuftig klimapolitikk, sier Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne til NRK.

Engangsavgiften økes for bensinbiler og hybridbiler i regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år. Den rammer også dem som bestilte hybridbil før forslaget ble kjent. Mellom 15.000 og 20.000 bilkjøpere risikerer en ekstraregning på opptil 80.000 kroner.

Solberg-regjeringen foreslo avgiftshoppet. Støre-regjeringen vil beholde det.

– Dessverre er mange tusen velgere i distriktet rett og slett blitt lurt. Her rammes mange tusen av en veldig urimelig avgiftsøkning, sier finanspolitisk talsperson Hans Andreas Limi i Frp.

– Vi har ikke lurt noen. Vi arvet et budsjett fra Høyre hvor både bruk og kjøp av biler ble dyrere. Vi reverserte avgiftene på bruk av bil, men gjorde ikke det samme på kjøp av bil. Så avgiftene på bil blir omtrent det samme som dette året her, sier statssekretær Lars Bartnes (Sp).

Powered by Labrador CMS