Tabber og tull

Med diagnosen om halsen

Alt ville bli så mye enklere om alle hadde sin diagnose hengende synlig rundt halsen, skriver Ukeavisen Ledelses «Tabber og Tull»-redaksjon.

Publisert

86 år gamle Birgit ble sendt fra Stensby sykehus i Eidsvoll til Akershus sykehus i Lørenskog og derfra til et sykehjem i Oslo. Hun ankom i følge VG i en våt pysjamas og gjennomvåte tynne silketøfler - og ute var det fire minusgrader. Det er utrolig hva gamle folk tåler for tiden. Man kan man selvsagt diskutere om hun ikke burde hatt på seg skikkelige vintersko og en varm kåpe. Men det var det visst ingen som tenkte på. Det er så mye leger og pleiere skal tenke på for tiden. Det de imidlertid hadde sørget for var orden i papirene. Hun hadde et stort hvitt ark hengende rundt halsen i en snor med diagnosen «Alzheimer» påskrevet. Det var til og med påført «egenandel 130 kr – send giro».

Dette er jo helt i tråd med reglene fra Riksrevisjonen. Pasienter som ikke er i stand til å redegjøre for egen egenandel, må kunne dokumentere det. Og alt blir jo enklere om folk begynner å gå med diagnosene sine lett synlige. En begynner jo å lure når en møter en del. Er diagnosen lett synlig, kan en jo ta sine forholdsregler eller gjøre det beste ut av situasjonen. Det blir garantert det enkleste for alle parter.

Powered by Labrador CMS