Samfunn

Daniel Andrews er premier i delstaten Victoria i Australia.

Melbourne stenges ned igjen etter økt smitte

Publisert Sist oppdatert

Australias nest største by, Melbourne, stenges ned igjen etter en ny oppblussing av koronasmitte.

Flere enn fem millioner personer er dermed beordret til å holde seg hjemme fra og med midnatt natt til onsdag og minst seks uker framover. Skoler må igjen ty til digital hjemmelæring, og restauranter får bare servere mat for levering.

Delstatsminister Daniel Andrews i Victoria sier tirsdag at de ikke kan late som om koronakrisen er over. Den sørøstlige byen har registrert 191 nye smittetilfeller i løpet av det siste døgnet, og Andrews sier de ikke har klart å spore alle tilfellene.

– Dette er uholdbart høye tall. Ingen vil være i denne posisjonen. Jeg vet at det vil være enorme skader som følge av dette. Det kommer til å bli veldig utfordrende, sier Andrews.

Mandag stengte delstaten New South Wales grensa til Victoria etter smitteøkningen. Også grensen til delstaten Sør-Australia vil være stengt. Politi og militære patruljerer langs grensen, og droner vil også tas i bruk.

Totalt er det registrert nesten 9.000 smittetilfeller i Australia, og 106 smittede er døde. I resten av Australia er de fleste koronarestriksjoner opphevet.

Powered by Labrador CMS