jobb og ledelse
Mesterkokk hjem på kjøkkenet
Er du lei av å stå på kjøkkenet når du har gjester? Løsningen kan være leie en kokk som tar seg av matlagingen, mens du er gjest i eget selskap.
Mange opplever det som stress å stå på kjøkkenet i timevis før de skal ha gjester, men tenker ikke over muligheten for å leie en kokk. Det trenger faktisk ikke koste all verden. Art of Taste har tilbudt tjenesten «Kokk hjem til deg» på forespørsel, og det har vært en suksess. Nå har de valgt å gjøre tjenesten tilgjengelig for et bredere publikum, både for privatpersoner og bedrifter. Tjenesten vil i første omgang gjelde Oslo-området.
Markedskoordinator Janicke Ulvatne i Art og Taste sier interessen har tatt seg opp betydelig etter at den ble markedsført mer.
- Vi merker at etterspørselen er i ferd med å ta seg veldig opp, sier hun.
Art of Taste samarbeider med flere av Norges fremste kokker, med bakgrunn fra noen av Norges beste restauranter. Det er mulig å leie landslagskokker som Tom Viktor Gausdal og Erling Sunndal. Gausdal er Norges neste deltaker i verdensmesterskapet i kokkekunst. I tillegg har Art of Taste knyttet til seg kokker som Bjørn Cameron Aleksander, Stian Flor, Fabian Løvseth og Anders Marcussen.
Kokk kan leies til de fleste anledninger. Det kan være alt fra konfirmasjon og bryllup til vennefest, vinklubb eller julebord. De mest vanlige er konfirmasjon, bryllup og kundepleie. Art of Taste opererer ikke med faste menyer, men skreddersyr menyen for hver enkelt kunde ut fra sesongens beste råvarer, vinvalg, anledning og pris.
Prisen for leie av kokk varierer veldig, og det er vanlig å betale en pakkepris. Å leie en kokk til å tilberede en treretters middag for ti personer vil koste fra 600 kroner per person. For de som ønsker noe litt mer spesielt, eksempelvis en fireretters meny med trøfler og lignende, vil prisen ligge på 800 kroner per person. Leie av servitører er også mulig.
SKREDDERSYDD MENY
Valg av vin er sentralt i ethvert selskap. Det er også mulig å få hjelp til å velge passende viner til de enkelte rettene i menyen og til innkjøp av disse. Men du kan også kjøpe inn dine favorittviner og få hjelp til å tilpasse menyen til disse vinene. For spesielt interesserte tilbyr Art of Taste vinforedrag med prøvesmaking i forkant av middagen.
- Det er veldig populært å kombinere vinkurs med middag etterpå, sier Ulvatne.
En vinekspert tar for eksempel for seg et land eller en drueart, eller så kan gjestene velges vinforedrag som knyttes tematisk opp mot middagen. Det kan være for eksempel vin til skalldyr eller vin til vilt. Leie av utstyr som tallerkener, glass og diverse er også mulig. For bedrifter kan Art of Taste ta på seg jobben å skaffe seg egnede lokaler.
Restauranten Sult i Oslo er også blant aktørene som tilbyr leie av kokk. I tillegg er det mulig å leie bartender, vinkelner og servitører. Prisen for leie av kokk er 495 kroner per time. Leie av bartender og vinkelner koster tilsvarende, mens leie av servitør koster 295 kroner. Sult tilbyr tjenesten til både private selskaper og bedriftsarrangementer. Filosofien er at det aller beste resultatet oppnås når kokken følger maten. Det er mulig å få tilpasset meny etter eget ønske, men menyen gir en viss pekepinn på hva restauranten kan trylle frem.
Nylige artikler
Norge, EU og Storbritannia enige om fiskeriavtale
EUs beslag av russiske midler: De Wever alene mot Kommisjonen – men vinner hjemme i Belgia
Økt oppmerksomhet uten politisk betydning
Monument-syndrom og offentlige bevilgninger
Så mange ledere er det i kommunen der du bor
Mest leste artikler
Regjeringen skroter lovfestet betalt ferie fra første arbeidsår: Akademikernes leder Lise Lyngsnes Randeberg er skuffet
Forsvarsmekanismer på arbeidsplassen: Hvordan ledere og ansatte lurer seg selv
Magne Lerø: Trump og EU: Forvirring rundt fredsplanen for Ukraina
Indre Namdal tester ny fastlegemodell: Kommunalt oppgavefellesskap i fokus
Vegard Einan i NHO Service og Handel: LOs søksmål om deltid truer den norske arbeidsmodellen