Samfunn

En forlatt kino i Springfield, Ohio.

Middelklassens inntekt har dalt i de fleste amerikanske byer siden 1999

Publisert Sist oppdatert

Middelklassens inntekter har falt de siste tiårene i flere enn fire av fem av alle de store byområdene i USA. Det viser nyere forskning omtalt av Financial Times torsdag.

Studiene fra Pew Research Center viser også at median-husholdningens inntekter, justert for levekostnader, har økt fra 1999 til 2014 i kun 39 av de 229 områdene. Så i 17 prosent av byområdene har gjennomsnittsfamilien fått det litt bedre.

– Vår funn peker på at krympingen av den amerikanske middelklassen har vært et utbredt fenonmen i perioden fra 2000 til 2014, sier Rakesh Kochhar i Pew til avisen.

Som i mange andre studier på dette området, er middelklassens inntekt definert som alt fra 67 prosent av medianinntekten til 2 ganger medianinntekten.

Det er stor spredning i hvor middelklassen har krympet mest. I den gamle industribyen Springfield i delstaten Ohio falt inntektene med 27 prosent i perioden. Selv i områder som var ventet å vise inntektsvekst, viser Pew-tallene at inntektene faktisk har dalt.

Også i Europa

Tidligere denne uken viste tall fra den tyske tenketanken DIW at også tysk middelklasses inntekter har falt og at middelklassen som gruppe har krympet de siste tiårene.

Powered by Labrador CMS