Nyskaping

Plusshuset til Optimera og Brødrene Dahl er nominert til EUs prestisjetunge arkitekturpris, Mies van der Rohe Award 2015

Miljøhus nominert til prestisjepris for moderne arkitektur

Optimera og Brødrene Dahls plusshus ved Larvik er nominert til EUs pris for moderne arkitektur.

Publisert Sist oppdatert

Optimera og Brødrene Dahls samarbeidsprosjekt er nominert til EUs pris for moderne arkitektur, Mies van der Rohe Award 2015. Snøhettas arkitekter har tegnet huset som skal inspirere norsk byggebransje til miljøvennlig nybygging og rehabilitering.

Multikomforthuset har vekket internasjonal oppsikt fra lanseringen 17. september i år, og er behørig omtalt på arkitekturnettsteder verden over. Med huset ønsker Optimera og Brødrene Dahl å inspirere VVS-installatører, byggmestere, entreprenører og boligprodusenter til å bygge og rehabilitere på en miljøvennlig måte. Plusshuset forsyner seg selv med energi og kan levere overskuddsenergi tilbake til strømnettet eller til lading av en elbil.

Huset presenterer Multikomfortkonseptet med fremtidens byggtekniske løsninger og komfortelementer. Blant kriteriene i konseptet er god design, lønnsomme løsninger, behagelig lys og god støydemping. Interessen for huset når nå nye høyder med nominasjonen for The European Union Prize for Contemporary Architecture, EUs pris for moderne arkitektur som bærer navnet Mies van der Rohe Award 2015.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS