Samfunn

EVALUERING: Partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng presenterer Arbeiderpartiets evalueringsrapport.

Mistet flest velgere til sofaen

10 prosent av Ap-velgerne fra 2013 som valgte et annet parti ved Stortingsvalget i 2017, valgte sofaen, viser Arbeiderpartiets evalueringsrapport.

Publisert Sist oppdatert

27, 4 prosent og utsikt til fire nye år i opposisjon. Etter det nest dårligste valget siden krigen, har Arbeiderpartiet nå evaluert egen innsats i valgkampen. Partiet fått analysebyrået Ipsos til å gjennomføre en ettervalgsundersøkelse, der et representativt utvalg av norske velgere blant annet svarer på hvorfor de stemte som de gjorde. I tillegg har 9.530 Ap-medlemmer svart på en undersøkelse for å kartlegge nærmere hva Aps egne medlemmer synes om valgkampen.

Flest gikk fra Ap til sofaen

Totalt holdt nesten 90.000 av Ap-velgerne fra 2013 seg hjemme under årets valg. Det er sofaen som stjal flest gamle Ap-velgere i årets stortingsvalg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS