DP helg

Valdres Sommersymfoni.

Musikkfestivaler med kreative løsninger i koronatiden

Festivalene Valdres Sommersymfoni og Mandalsjazz er blant dem som fant løsninger for gjennomføring i 2020, til tross for koronarestriksjonene.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for mange avlysninger blant norske musikkfestivaler under pandemien, er det noen som holder det gående. Den godt etablerte kammermusikkfestivalen Valdres Sommersymfoni og den frivillighetsbaserte jazzfestivalen Mandaljazz, er blant dem som fant løsninger for gjennomføring i 2020. Nå bruker de erfaringer fra fjoråret til å forberede festival også i sommer.

– Jeg er sikker på at vi skal finne løsninger uansett utfall i år også. Det positive i dette er at vi blir kreative og tenker utenfor boksen, sier Guro Kleven Hagen, kunstnerisk leder for Valdres Sommersymfoni.

Løsningene har blant annet vært å dele Valdres Sommersymfoni inn i to separate helger, fordelt på nasjonale og internasjonale artister. Mandaljazz har hatt sine frivillige med i beslutningene om de i det hele tatt skulle arrangere festival under dagens omstendigheter. For begge festivalene har et lavere antall billetter, avstand og antibac blitt rutine.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS