børs og aksjetips

Stig R. Myrseth ser på Aker som et slags aksjefond innenfor energisektoren og med gode forvaltere.

Myrseth anbefaler Aker-aksjer

Aker Solutions fikk juling da det ble kjent at konsernsjef Simen Liungh sluttet på dagen. Det forhindrer ikke at Stig R. Myrseth ser på morselskapet, Aker ASA, som den mest fristende aksjen å kjøpe.

Publisert Sist oppdatert

Det er 40 % substansrabatt på Aker, sier Myrseth. Da lå kursen på 129,00.

Myrseth tilføyer at det ifølge deres modeller er verdier for 215 kroner bak hver aksje i Aker. Det er dette som innebærer at aksjen handles med en substansrabatt på solide 40 %. Rabatten har økt med 5%-poeng den siste måneden.

I beregningene av underliggende verdier har vi lagt til grunn børsverdi for de noterte eiendelene, mens de unoterte er verdsatt til bokført egenkapital. Kun Aker Drilling er verdsatt gjennom anvendelse av DCF, sier Myrseth.

Andre hovedpoenger

De andre hovedbegrunnelsene analysesjefen i Terra Markets har for å kjøpe Aker er:

• 40 % av verdiene i Aker utgjøres av netto rentebærende kontanter, mens aksjene i Aker Solutions utgjør 34 %.

• Etter vår mening er den rådende substansrabatten altfor stor og representerer en gunstig inngangsbillett på lengre sikt.

• Aker kan langt på vei betraktes som et aksjefond med fokus på energi, og som har en forvalter som over tid har demonstrert en unik evne til å skape verdier og realisere dem.

• Som om ikke dette var nok, betaler man kun 60 øre for hver krone i fondsverdier.

Liten nedside

• På dagens nivå fremstår nedsiden i Aker som beskjeden, ikke minst fordi netto rentebærende kontanter alene utgjør 79 kroner per aksje.

Se ekspertenes portefølje i børsspeilet her.

Powered by Labrador CMS