børs og aksjetips

STIG MYRSETH, analysesjef, Orion Securities.

Myrseth fortsetter med Toten Sparebank

- Superaksje med airbag.

Publisert Sist oppdatert
Sparebankenes grunnfondsbevis skiftet i fjor sommer navn til egenkapitalbevis i forbindelse med lovendringer som gjør disse instrumentene mer like bankaksjer. - Som en følge av denne ekstra tapsbeskyttelsen har egenkapitalbevis av enkelte blitt omtalt som "superaksjer" eller "aksjer med airbag", sier Stig Myrseth, analysesjef i Orion SecuritiesFor porteføljer og øvrige resultater i runde to av Børsspeilet, følg med på fra kl. 14 i dag.

Stig Myrseth, har med seg Toten Sparebank i porteføljen sin i runde to av Børsspeilet.

På ett område skiller imidlertid egenkapitalbevisene seg fortsatt fra bankaksjer.

I dårlige tider har egenkapitalbeviskapitalen en buffer, sparebankfondet eller den "herreløse egenkapitalen", som først tappes ved tap før egenkapitalbeviskapitalen rammes.

Myrseth mener de mindre sparebankene i dag har et klart opphentingspotensial i forhold til de større, og handles med en ufortjent rabatt.

- Vi venter at de mindre sparebankene over tid konvergerer mot et pris/bok-nivå på minst 1,0.

Dette vitner om at oppsiden på lengre sikt er betydelig. Dette sammen med lav risiko skaper et ualminnelig attraktivt risk/reward-forhold.

Egenkapitalbeviset til Totens Sparebank handles til et pris/bok-forhold på 0,72 og en P/E på 7,1 for i år. Dette er lite krevende multipler og gir solid oppside for den langsiktige investor.

www.grunder.no
Powered by Labrador CMS