børs og aksjetips

Myrseth tror sterkt på Telenor

- Det blir spennende i morgen, sier aksjeanalytikeren Stig R. Myrseth.

Publisert Sist oppdatert
Begge selskapene guidet sterkt og meldte om høyere enn ventet utbytte. I Orions estimater er det ikke lagt til grunn utbytte for 2009 da sannsynligheten for dette anses som under 50 prosent.- Vi ser på nyheten som positiv for Telenor. Tidligere i år har det versert rykter om at avtalen ikke ville bli godkjent, sier Myrseth. Det er fortsatt utfordringer knyttet til avtalen. Minst 95 prosent av minoritetsaksjonærene i Vimpelcom må akseptere det utestående tilbudet. Avklaring rundt dette forventes i løpet av inneværende kvartal.- Vi har enda ikke fått noen avklaring rundt Farimex-saken, og det gjenstår å se hvordan denne skal løses, sier han. Ifølge Orions SOTP-baserte verdsettelsesmodell fortjener Telenor en aksjekurs på 100. I denne har de lagt til grunn 70 prosents sannsynlighet for at Telenor gjenvinner verdiene sine i Russland. - Med en oppside på 30 prosent og utsikter til positive nyheter fra Russland anbefaler vi kjøp av Telenor, sier Myrseth.- Selv om det virker mindre og mindre sannsynlig for hver dag som går, kan muligheten ikke avskrives.

I morgen legger Telenor legger frem rapporten for fjerde kvartal i morgen.

Stig Myrseth estimerer inntektene til 24,6 milliarder kroner, mot konsensus på NOK 24,4 milliarder. EBITDA estimeres til 6,8 mot konsensus på 6,5 milliarderDiGi.com og DTAC har nylig rapportert tall for Q4. DiGi.com la frem noe svakere tall enn ventet, mens DTAC overrasket på den positive siden.

Dette får Myrseth til å satse på Telenor i Børsspeilet.

- Det er mye spekulasjon rundt utbyttekapasiteten til Telenor. Spekulasjonene drives av selskapets gode drift, lavere investeringer i India og det nylig annonserte utbyttet fra DiGi.com og DTAC, sier Stig Myrseth i Orion Securities.

Godtar sammenslåingen

Sist uke ble det meldt at konkurransemyndighetene i Russland godtar sammenslåingen av Telenors og Altimos eierandeler i Vimpelcom og Kyivstar.

Myseth legger til at ett av kriteriene for sammenslåingen har vært at alle pågående rettslige prosesser stanses.

Han mener at hovedrisikoen er at fredsavtalen med Alfa Group bryter sammen.

Powered by Labrador CMS