børs og aksjetips

Stig Myrseth, analysesjef i Orion Securities

Myrseths drømmetips

Fjorårets Børsspeilvinner, Stig Myrseth, starter med å gå for gull. - Lykkes ledelsen i Crew Gold med snuoperasjonen, er selskapet en klar doblingskandidat, sier han.

Publisert Sist oppdatert
Mens den ordinære aksjen handles til rundt 60 øre, omsettes de nye Crew-aksjene på lavt 40-tall. - Risikoen er todelt. For det første må ledelsen arbeide videre med å bedre driften gjennom å øke utvinningstakten samt få ned kostnadene. Dersom denne snuoperasjonen tar lengre tid enn ventet, kan Crew bli tvunget til å gjennomføre nye emisjoner. Med våre nåværende estimater fremstår imidlertid selskapet som fullfinansiert.Den politiske risikoen er også høy. Guinea, hvor Crew har sin hovedvirksomhet, er ett av Afrikas mest ustabile land. Etter en samlet vurdering heller Myrseth likevel mot at Crew kan gjøre revansj i 2010. - Vi anbefaler investorer som er villige til å ta en kalkulert risiko om å kjøpe aksjen, sier han.

Crew Gold er et av aksjeekspert Stig Myrseths (Orion Securities) hotteste tips. Selskapet har i vinter vært igjennom en fullstendig finansiell restrukturering. Balansen er styrket gjennom konvertering av obligasjonsgjeld til aksjer, og egenkapitalandelen er økt fra 34 prosent til 67 prosent.

Som en følge av gjeldskonverteringen har 2 milliarder nye aksjer blitt listet under tickeren CRU R.

- Vi kan ikke se at det er grunnlag for noen prisforskjell mellom de to aksjeklassene. Disse aksjene vil etter planen bli slått sammen med de ordinære CRU-aksjene i løpet av vinteren, sier Myrseth.

Pluss neste år

Til tross for store underskudd i fjor, forventer Myrseth at selskapet leverer et lite minusresultat i år, før bunnlinjen endrer fortegn til sort neste år.

- På neste års estimerte inntjening handles Crew til en P/E på attraktive 7,0. Dette er langt under snittet for sammenlignbare selskaper, sier han.

Han legger til at det også er fordelaktig at gullprisen er sterk, og at utsiktene for det gylne metallet er gode.

Selv om Crew fremstår som en klar doblingskandidat nå som den finansielle restruktureringen er gjennomført, minner Myrseth om at risikoen fortsatt er meget høy.

Powered by Labrador CMS