DP helg

Sandra Borch vil ikke ha sentralisering av korn. Hver bonde sitt lager.

Nå blir det ekstra-korn over alt

Korn skal ikke sentraliseres, snart bør vikingenes ferd beklages og en løshund sammen med løve er reddet ut fra Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Vi har for lengst avviklet kornlagrene her i landet. Det er kanskje ikke det lureste politikerne har funnet på. Sp har i flere år snakket om at det er behov for å opprette kornlagre igjen. Nå har Putin sørget for at de har fått rett.

Krigen i Ukraina gjør at de kan eksportere mindre korn, og i Russland snakker de om at de vil redusere eksporten som svar på sanksjonene fra vestlige land. Prisen på korn stiger faretruende. Noe må gjøres.

Før var det slik at det fantes noen megastore kornlagre ulike steder i landet. Men kornlageret i Kristiansand for eksempel skal fylles med kunst. Det må bygges nye lagre.

Det tar seg ikke ut for en regjering der Sp sitter med landbruksroret å legge opp til en sentralisering av kornlagre. De må jo være der folket er. Det er de som skal spise kornet.

Derfor vil landbruksministeres Sandra Borch opprette beredskapslagre for korn over alt i landet i tilknytning til gårdsbruk.

Beklagelser over alt

Beklagelser er i skuddet for tiden. Biskopene i Den norske kirke har innrømmet og beklaget at de ikke har behandlet homofile særlig pent opp igjennom årene. NTB melder at Skottland på kvinnedagen beklaget til alle som ble anklaget for hekseri.

Når Skottland går flere hundre år tilbake i tid, bør ikke vi være dårligere. Det er på sin plass at Jonas Gahr Støre gir en beklagelse til Storbritannia, Frankrike og andre EU-land der vikingene i sin tid tok seg til rette. Det de røvet, bør betalers tilbake i form av et passende milliarduttak fra Oljefondet.

Flukten fra Ukraina

Ikke en gang dyrene slår seg med ro med at Putin vil ta kontroll over Ukraina.Seks løver og seks tigre er evakuert fra til en dyrehage i Polen. Underveis var de tett på frontlinjer og måtte stanse grunnet russiske stridsvogner.

Med på turen var også to villkatter og en løshund, skriver NTB.

Løvene og tigrene bør Nato kunne ta seg av. De bør kunne trenes opp og sendes inn i landet igjen med beskjed om å skremme vettet av Putins menn.

Ukens sitater

«Når havnene ikke er stengt, er de ikke stengt. (NRK)

Aps nestleder, Bjørnar Skjæran, gir statens sanksjonspolitikk inn med teskje.

«Løs elg på vandring i boligområder. (Romsdals Budstikke).

Dette vil nok føre til høyrøstede krav om at båndtvang skal innføres for elg.

«Tidligere var det tillatt med inntil 25 % russiske styrker på hver av bremseskiven. (NRK).

Her har det gått litt i ball for statskanalen. Det var russisk rust som tidligere var tillatt. Nå rammes også det av sanksjonene.

«Vi får alltid betalt av russene. Det er islendinger, sunnmøringer og dansker vi har hatt problemer med. Russerne gjør alltid opp for seg.» (VG).

Det er nummeret før de innfører sanksjoner mot islendinger, sunnmøringer og dansker i Kirkenes.

Powered by Labrador CMS