Nyskaping

3D-teknologi gjør at vi alle snart kan prøve tøyet hjemme før vi handler online.

Nå kommer virtuelle prøverom

Spanske forskere finansiert av EU arbeider nå med 3D-avatarer som er skreddersydd til din egen kroppsform. Prosjektet KIDSIZE skal lage en smarttelefon-app og web-butikk med et grensesnitt som lar foreldre lage en 3D avatar for sine barn.

Publisert Sist oppdatert

En avatar i denne sammenheng er en personlig grafisk fil eller gjengivelse som representerer en datamaskinbruker. Det er i utgangspunktet to typer avatarer: de som brukes på nettsider, for eksempel på Web, og de som brukes i spill og virtuelle verdener. En avatar er avledet av ordet Avatara fra sanskrit og betyr i indisk mytologi «å stige ned», det vil si når guden stiger ned til jorden i en inkarnasjon av et dyr eller menneske, men alltid i en redusert, eller skjult form. Formålet er å redde verden fra en tilstand av kaos eller ødeleggelse.

Ved Biomechanics Institute (IBV) i Valencia i Spania er forskerne nå i ferd med å utvikle et program som via en app lar foreldre raskt og enkelt ta mål av sine barn uten bruk av målebånd.

Til EUs forskningsmagasin Horizon sier prosjektleder Alfredo Ballester at barnas størrelser er spesielt vanskelig å få riktig, fordi den har vært basert på alder.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS