Samfunn

Administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier-Hansen mener forskjellen på Aps og Høyres industripolitikk ikke er så stor som de to partiene gjerne vil ha det til selv.

Næringslivet frykter småpartienes innflytelse

Høyre og Arbeiderpartiet ses på som nokså like i industri- og næringspolitikken. Det er småpartiene som skaper bekymring hos industriaktørene, påpeker Stein Lier-Hansen i Norsk Industri.

Publisert Sist oppdatert

Det kan nesten se ut som om nærings- og industripolitikk blir mer synlig i valgkampen enn på lenge. I alle fall forsøker Ap å utfordre regjeringen og særlig Høyre på dette.

Blant annet lanserte Ap en egen «kraftpakke» sist uke, der de sier de vil bygge ut mer kraft og satse på både vannkraft, havvind, solkraft og landbasert vind. De vil også satse på å bygge ut og vedlikeholde nettet og «sikre norsk industri, tilgang på ren kraft, fortsette å gi CO₂-kompensasjon og fjerne ordningen med opprinnelsesgarantier.

Erna Solberg svarte med å kalle dette for retorikk, og kontret med at «ingen regjering har brukt så mye penger for å sørge for at vi faktisk deltar i det grønne skiftet». Solberg viser blant annet til at regjeringen skal bruke flere milliarder på havvind, og at den bruker masse penger på lagring og fangst av CO2. Sist uke hun også en «storsatsing på Hydrogen».

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS