ledelse

Å invitere medarbeidere til å bidra til endring kan benyttes i alle andre prosesser i vårt samfunn, som for eksempel byggebransjen, skriver Ulf Hansteen.

Når ansatte er med i prosessen blir de ambassadører for endring

På alle områder er det mulig å kutte ned på tiden man bruker på en prosess. Hvis de som utfører oppgavene er med på å kartlegge hva som hindrer dem i å bli ferdig med jobben raskere, kan hårete mål nås, skriver Ulf Hansteen.

Publisert Sist oppdatert

Ulf Hansteen er partner i Considium.

SYNSPUNKT. Ledelse handler om å være tydelig på forventninger, avtale resultater og gjennomføre regelmessig oppfølging. Men det handler også om å involvere medarbeidere ved å invitere dem til delta i forbedring av arbeid- og forretningsprosesser som de er deltagere i til daglig. Med liten innsats er det mulig å bedre resultatene betydelig og samtidig få svært motiverte medarbeidere.

I komplekse byggesaksprosesser i Oslo, som det har vært skrevet en del om i det siste, hevder byggebransjen at behandlingstiden kan ta 5 til 6 år. Jeg er sikker på at den tiden kunne vært halvert, og kanskje mer enn det.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS