Samfunn

Undersøkelsen viser at flere enn tidligere oppgir at de har to eller flere elbiler i husholdningen.

Nesten halvparten av alle husholdninger med elbil har droppet fossilbilen

– Aldri før har andelen som svarer at de klarer seg med kun elbil vært høyere, så dette er gledelige nyheter, sier Petter Haugneland, nestleder i Norsk elbilforening.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år foretar Norsk elbilforening en stor spørreundersøkelse blant norske elbilister kalt «Elbilisten 2020».

Årets undersøkelse viser at 35 prosent av respondentene kun har en elbil i husholdningen – og altså klarer seg helt fint uten en bensin-, diesel- eller hybridbil i bakhånd.

– Aldri før har andelen som svarer at de klarer seg med kun elbil vært høyere, så dette er gledelige nyheter, sier Petter Haugneland, nestleder i Norsk elbilforening.

Samtidig mener han at dette er akkurat som ventet.

– Stadig flere elbilmodeller har nå så god rekkevidde at de lett kan erstatte fossilbiler for de aller, aller fleste av oss, sier han.

Flere elbiler i husholdningen

Undersøkelsen viser dessuten at flere enn tidligere oppgir at de har to eller flere elbiler i husholdningen: Ti prosent oppgir at de har to eller flere elbiler i husholdningen uten å ha en bensin- eller dieselbil i tillegg.

Dermed utgjør gruppen som klarer seg med kun en elbil eller elbiler 45 prosent av totalen.

For to år siden viste den samme undersøkelsen at hver tredje husholdning oppga at de klarte seg med elbil. I år er altså andelen steget til at nærmere halvparten av husholdningene kun kjører elektrisk

– Om kun få år vil dette være normalen, men akkurat nå er uansett denne undersøkelsen nok en spiker i kista for den stadig mindre seiglivede myten om at elbilen bare er en nummer 2-bil, konkluderer Petter Haugneland

Powered by Labrador CMS