Nyttig

Nettstrategi for innholds­markedsføring

Du har kanskje hørt om content marketing – eller innholdsmarkedsføring som det heter på norsk. Hva betyr dette, og hvordan kan din bedrift benytte dette i sin digitale strategi?

Publisert Sist oppdatert

Av Rune J. Larsen i Responspartner

«Innholdsmarkedsføring er en markedsføringsteknikk hvor man skaper og distribuerer relevant og verdifullt innhold for å tiltrekke seg, etablere en relasjon med og engasjere en tydelig definert målgruppe – med et mål om å stimulere til lønnsom kunde-adferd.» (Kilde: Joe Puluzzi 2007)

Med innholdsmarkedsføring produserer man artikler som innholder nytteverdi for brukerne. Et av selskapene som har drevet lengst med innholdsmarkedsføring i Norge, er Steria Norge som har drevet med dette siden 2003. Allerede første måneden i 2014 har over 30.000 guider blitt lastet ned og 10.000 mulige kunder har vært deltakere på gratis lynkurs. Det har de tjent godt på.

Derfor er innholdsmarkedsføring så viktig i 2014

Det er mange grunner til at innholdsmarkedsføring er viktig i 2014 og årene fremover.

Blant annet blir flere og flere kanaler «reklamefrie» ved at forbrukerne betaler en liten sum ekstra for dette. I denne spalten vil jeg fokusere på selve effekten av søkemotorene.

9 av 10 benytter Google for å orientere seg om varer, tjenester og problemløsninger. Man antar at Google har 20–22 millioner søk daglig bare her i Norge.

Uavhangig av hva slags problem man har, bruker 9 av 10 Google for å finne svaret. Er din bedrift en distributør av artikler som gir svar til disse søkerne?

Google elsker nyttige artikler og verdisetter de høyt. Gode artikler har dermed stor sjanse for å dukke opp blant topp 10 plasseringer og dermed skape verdifull trafikk til hjemmesiden.

Slik gjennomfører du din første innholdsmarkedsføring

Alle liker å handle, ingen liker å bli solgt til. Dette må være utgangspunktet når du eller din bedrift produserer artikler beregnet for innholdsmarkedsføring. Desto mer nyttig artikkelen er, desto større sjanse for at leserne deler ditt innhold med lenke på sine Facebook- og LinkedIn-profiler.

1. Skriv en nyttig artikkel

Et godt utgangspunkt for å produsere artikler med stor verdi for leseren, er rett og slett skrive artikler som svarer på det dine kunder er opptatt av eller ofte har spørsmål om.

Selger du sykler, så skriv om «Slik velger du riktig sykkel og hvordan man best tar vare på den». Er du elektriker så kan du skrive en artikkel som handler om «Dette har du lov å gjøre selv – men dette bør du overlate til en godkjent elektriker»

Jo mer nyttig artikkelen er og desto mer du deler av kompetanse og erfaring, desto mer bygger du tillitt som er første trinn for at man vil handle nettopp av din bedrift.

2. Optimalisering av din artikkel

For at din artikkel best mulig skal bli funnet i Google, er det noen grunntips du bør følge.

Pass på at ditt viktigste søkeord er nevnt i overskriften for din artikkel og at selve nøkkelordet er nevnt ca. 2 ganger per 100 ord.

Artikkelen bør ikke være mindre enn 300 ord i sin helhet.

3. Konvertere fra å være leser til å bli kjøper

Når leseren har lest artikkelen innser vedkommende at man må investere i en tjeneste eller et produkt for å komme til bunns i sitt behov. Lag derfor en lenke nederst på din artikkel som oppfordrer leseren til å enten ta kontakt via lenke til et kontaktskjema for mer info, timebestilling og så videre, eller lag direktelenke til ditt anbefalte produkt i nettbutikken.

4. Spre budskapet

Sørg for at Google finner din artikkel. Publiserer artikkelen på bedriftens hjemmeside via menyknappen blogg eller nyttige artikler. Deretter sprer du budskapet ved at du omtaler lenken til din artikkel på Facebook, Twitter og LinkedIn.

Du kan også sende lenken til din artikkel via ditt nyhetsbrev. Dersom du lykkes i å skape trafikk til din artikkel, vil du bli forbauset over hvilken effekt det har.

Her er hva Steria selv sier om effekten av sin innholdsmarkedsføring: «11 år etter at vi begynte med innholdsmarkedsføring jobber vi fremdeles aktivt med det – rett og slett fordi det fungerer! Steria har i denne perioden firedoblet antall ansatte og innholdsmarkedsføring har ligget i bunnen for alt vi har gjort av markedsføring disse årene.»

Lykke til med din internettmarkedsføring!

Powered by Labrador CMS