Nyskaping

Nissan og E.ON inngår globalt elbilspartnerskap.

Nissan og E.ON inngår globalt elbilspartnerskap

Samarbeidets satsningsområder blir elbiloppladning, batterilagring og vehicle-to-grid tjenester

Publisert Sist oppdatert

Det tyske energiselskap E.ON og bilprodusenten Nissan vil gjøre livet for elbilister lettere. Selskapene inngår nå et partnerskap for å dele internasjonale elbilerfaringer. Samarbeidets satsningsområder blir elbiloppladning, batterilagring og vehicle-to-grid tjenester.

I tillegg til å ha et av Nordens største ladenettverk til elbiler, er E.ON et av Europas største energiselskap. Nissan er med sine LEAF-elbiler en av verdens største elbilprodusenter.

– Partnerskapet er drevet av en felles ambisjon om å gjøre det lettere å være elbilist og elektrifisere persontransporten. Skal vi komme i mål med den grønne omstillingen, er det nødvendig at vi setter foten på gassen og blir bedre til å anvende energien vi har, sier Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON Danmark i en pressemelding.

Ifølge Harritshøj vil man i kraft av partnerskapet skape nye produkter og tjenester for elbilister.

Etter dansk modell

Partnerskapet mellem Nissan og E.ON er nytt på globalt nivå, men i Danmark har E.ON og Nissan over flere år samarbeidet for å få flere dansker til at kjøre elbil.

Når man i dag kjøper en elbil hos Nissan, får kunden automatisk en pakke hvor E.ON utstyrer kunden med ladeboks og muligheten for å lade ubegrenset i E.ONs nordiske nettverk og i egne hjem til en fast lav pris. Denne modellen skal etter planen rulles ut til Norge og andre europeiske land i nær fremtid.

For å utnytte E.ONs erfaringer innen solcelleproduksjon og energilagring, og Nissans vehicle-to-grid egenskaper, som gjør det mulig for elbiler å sende strøm tilbake til elnettet, vil man gjennom partnerskapet fokusere på å utvikle løsninger innen disse områdene.

Ved å optimere solcelleeiernes strømproduksjon og elbileiernes strømforbruk og kombinere det med smartere energilagring, kan det i fremtiden bli billigere å være både strømkunde og elbilist.

– I Norden er vi allerede i gang med å avdekke mulighetene for å flytte strømforbruket til de tidspunktene hvor strømpriserne er lave og hvor strømnettet har bruk for stabilisering. Partnerskapet med Nissan er et viktig skritt på veien for å etablere et mer intelligent energisystem, som også kommer sluttbruker til gode, sier Harritshøj.

Powered by Labrador CMS