Samfunn

Nordmenn går mindre på ski

Påsken kom sent i år, men det er ikke den eneste grunnen til at færre går på ski. SSB-tall tyder på at langrenn har blitt mindre populært de siste årene.

Publisert Sist oppdatert

– Vi går fremdeles mye på ski, men det har blitt mindre populært de siste årene. Det gjelder spesielt langrenn, forteller Kristina Strand Støren i SSBs seksjon for inntekts- og levekårsstatistikk på SSBs nettsider.

Utviklingen fremgår av Levekårsundersøkelsen, som blant annet kartlegger nordmenns foretrukne fritidsaktiviteter. Undersøkelsen viser at andelen som gikk minst en kort skitur i løpet av det siste året gikk ned fra 42 prosent i 2011 til 34 prosent i 2017.

For lengre skiturer på over tre timer har andelen gått ned fra 29 til 23 prosent fra 2011 til 2017. Færre kjører også alpint, snowboard og telemark, men her er nedgangen svakere: beskjedne 3 prosentpoeng til 21 prosent.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS