internasjonalt eu

Norge vil sikre atomkraft

Forskerne ved atomreaktoren i Halden tilbyr verden spesialkompetanse i kjernekraftsikkerhet.

Publisert Sist oppdatert

- Etter 30 års ørkenvandring for atomkraft etter ulykkene på Three Mile Island og i Tsjernobyl, opplever vi nå en nukleær renessanse. Vi har godt håp om oppdrag når nye kjernekraftverk skal bygges og gamle moderniseres, sier leder Fridtjov Øwre ved Halden-prosjektet til Aftenposten.

Sist uke arrangerte det internasjonale forskningsprosjektet som drives fra Halden en stor konferanse på Storefjell. Optimismen i industrien er nå stor.

- Det har skjedd en fantastisk endring. Nå blir vi sett på som en del av løsningen, ikke av problemet. Kjernekraft gir grønn energi, sier Douglas Hill, arbeider for Areva, et ledende fransk selskap for bygging av atomkraftverk, til Aftenposten.

- Halden-prosjektet har i mer enn 50 år bevist sin ledende rolle innen forskning og utvikling på kjernekraftsikkerhet, sier OECDs representant Radomir Rehacek.

Tilliten til prosjektet er stor, både på grunn av forskningsresultatene og fordi Norge er "Nøytralt" i den forstand at man ikke kan mistenkes for å prioritere snevre, nasjonale hensyn, skriver Aftenposten.

Powered by Labrador CMS