Nyskaping

Plastfilm er mye brukt som emballasje. Nå blir den enda bedre.

Ny plastfilm gir lenger liv for rotgrønnsaker

Uten plastinnpakning blir gulrøtter og andre rotgrønnsaker fort slappe i fisken i grønnsakskuffen, hvor de tørker ut og blir myke. Da er søppelbøtta ikke langt unna. Men en ny plastemballasje gir nå rotgrønnsaker lenger holdbarhet.

Publisert Sist oppdatert

Det er forskningsinstituttet Norner på Stathelle i samarbeid med Nofima som har vært med å utvikle den nye plasten, som er tynnere og frem for alt mindre stiv, slik at den er mindre utsatt for å revne.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 750,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2835,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 205,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2400,-

KJØP

Powered by Labrador CMS