Samfunn

Nye Veier-direktør Ingrid Dahl Hovland vil bli Vegdirektør.

Nye Veier-sjef vil bli Vegdirektør

Søkerlisten til stillingen som Terje Moe Gustavsens erstatter som Vegdirektør er klar.

Publisert Sist oppdatert

Det er 16 menn og 3 kvinner som har søkt på stillingen.

Konstitutert vegdirektør Bjørne Grimsrud er blant søkerne. Det er også Nye Veier-direktør Ingrid Dahl Hovland og regionveisjef Kjell Inge Davik.

Det mest oppsiktsvekkende er kanskje at lederen i regjeringens store satsingen på veibygging, Nye Veier, ønsker å ta spranget over til Statens Vegvesen.

Mens Vegvesenet opplever nedbemanning og stadig færre oppdrag, har Nye Veier fått stadig mer ansvar og har kunnet kassere inn PR-messige seire i form av leveranser før frist og opptil 20-30 prosent kostnadsreduksjoner.

En innvending er om kostnadsreduksjonene faktisk medfører lavere kvalitet. Det vil først vise seg når veiene begynner blir gamle og slitte flere tiår frem.

I et intervju med Samferdsel og Infrastruktur i 2018 uttalte Hovland at hun var overrasket at Nye Veier gikk såpass bra som det gjorde.

– Jeg hadde faktisk ikke sett for meg på forhånd at Nye Veier sin styringsmodell skulle komme til å fungere så bra som det viser seg å gjøre. Nye Veier er likviditetsstyrt og har en fast pengesum hvert år å bygge for, vi har ingen steder å sende en tilleggsregning ved kostnadsoverskridelser, uttalte hun til nettstedet den gang.

Fire søkere ønsker ikke å bli offentliggjort. Av disse har tre trukket seg og en er innvilget ønsket om å bli unntatt offentlighet.

Powered by Labrador CMS