Gasellebedrifter

Et kjennetegn ved gasellene er at de er mer åpne for informasjon og kunnskap fra omgivelsene. Ny forskning viser at denne type hurtigvoksende bedrifter bidrar med fem ganger så mange nye arbeidsplasser som andre selskaper.

Nyskapning: Gasellebedrifter: Når veksten tar av

Gasellebedrifter er selskap som på kort tid vokser mye. Ny forskning viser at denne type hurtigvoksende bedrifter bidrar med fem ganger så mange nye arbeidsplasser som andre selskaper.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i høst disputerte Jarle Bastesen, forsker ved Norges Handelshøyskole (NHH), med en studie av hurtigvoksende bedrifter, populært kalt gaseller. I studien har han tatt for seg 3595 gasellebedrifter og sammenliknet dem med det som for enkelhets skyld kan kalles «normale» bedrifter.

Som en del av doktoravhandlingen undersøkte Bastesen hva som skiller gaseller fra andre bedrifter, hvilke faktorer som må være på plass for at de skal kunne bli gaseller og ikke minst hvordan det over tid har gått med utvalgte gasellene han har studert. Ved siden av egne studier har NHH-forskeren funnet frem til det som eksisterer av tidligere forskning på feltet.

– Dette er et relativt nytt forskningsfelt, og en del empiriske resultater er sprikende. Det gjør det vanskelig å trekke klare konklusjoner, så jeg vil heller si at forskningen så langt kan gi noen indikasjoner på årsaker til og konsekvenser av vekst, forteller Bastesen til Ukeavisen Ledelse.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS