Samfunn

Ursula von der Leyen har denne uka vært i en rekke møter med folkevalgte i EU-parlamentet for å søke støtte til sitt kandidatur til posten som ny president for EU-kommisjonen.

Nytt nei til von der Leyen

Den venstreradikale gruppen i EU-parlamentet vil stemme mot Ursula von der Leyen (60) som ny president for EU-kommisjonen. Også De Grønne betakker seg.

Publisert Sist oppdatert

Det ble besluttet etter en utspørring av von der Leyen torsdag formiddag.

Ifølge Martin Schirdewan, leder for den venstreradikale partigruppen GUE/NGL, er konklusjonen at Ursula von der Leyens politiske linje bare vil forlenge EUs «kroniske problemer».

– Vi har innsett at hun ikke har noen visjon som bygger på sosial rettferdighet og menneskerettigheter. Hun vil videreføre den nyliberale politikken som har ført til økonomisk krise og fattigdom og ulikhet uten sidestykke blant europeere, sier Schirdewan.

– Vi er også bekymret for den militariseringen av EU som von der Leyen foreslår, fortsetter han.

Onsdag kunngjorde også De grønne at de vil si nei til von der Leyen. Sosialdemokratene har varslet at de vil bestemme seg etter helgen.

Von der Leyen er i dag forsvarsminister i Tyskland. Nominasjonen til posten som ny president for EU-kommisjonen kom som ledd i en politisk hestehandel bak lukkede dører på EUs toppmøte i forrige uke.

Hun trenger støtte fra et absolutt flertall i EU-parlamentet for å bli valgt.

Avstemningen er planlagt tirsdag neste uke, men kan bli utsatt hvis motstanden tiltar.

Powered by Labrador CMS