Nyskaping

Økt regelbyrde for svenske gründere

53 prosent mener det har blitt vanskeligere å være gründer i Sverige etter valget i 2014.

Publisert Sist oppdatert

Etter Riksdagsvalget i 2014 har 15 ulike regelinnstrammingstiltak blitt satt i verk. Disse handler om alt fra administrasjon av nye skatter til mindre regelendringer, som likevel får store konsekvenser for bedriftene, melder entreprenör.

Disse tallene kom frem i magasinets undersøkelse tidligere i år. Nå har entreprenör fått utført en ny meningsmåling blant gründerne. Tallene er klare: 53 prosent mener det har blitt vanskeligere å være gründer etter valget i 2014.

Spesielt innen byggebransjen er man negativ til hvordan foretaksklimaet har utviklet seg. 72 prosent sier at det har blitt vanskeligere eller mye vanskeligere å drive gründervirksomhet.

– Regelverk har stor betydning for et foretaks virksomhet. Derfor er det ikke rart at det har gitt gjennomslag i hvordan foretakene ser på hvordan det er å drive foretak i Sverige, sier direktør i NNR, Andrea Fenrell, til entreprenör.

På spørsmål om problemene med regler har økt etter 2014, svarer 42 prosent ja. Det er få entreprenører, tre prosent, som anser at det har blitt færre regler.

– Jeg er ikke overrasket over resultatet. Våre egne målinger viser også at regelbyråkratiet øker, sier Andrea Fenrell.

Powered by Labrador CMS