Samfunn

Ole Paus er skuffet over Arbeiderpartiets asylpolitikk.

Ole Paus langer ut mot regjeringen

Etter å ha stemt Ap i mange år melder den folkekjære Ole Paus at hans stemme i år går til KrF. Utsendelsen av asylbarna er grunnen, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for at den folkekjære artisten Ole Paus i mange år har stemt enten på Arbeiderpartiet eller de rødgrønne er det nå slutt: Utsendelsen av 26 asylbarn som har bodd i Norge over sju år skuffer Paus. Derfor går hans stemme i år til Kristelig Folkeparti.

– I år stemmer jeg Kristelig Folkeparti. Fordi vi har sammenfallende syn om en del viktige ting. Som de papirløse asylbarna og innvandringspolitikken, sier Paus til Dagbladet.

Paus er ikke sikker på om en blåblå regjering vil ha en fastere asylpolitikk enn den nåværende regjeringen, selv om den vil innebære at Frp får større makt. Han feller også følgende dom over statsministeren:

– Snill og forvirret. En hyggelig mann. Jeg kjenner han ikke godt, men jeg kjenner han litt, og jeg liker han jo veldig godt som menneske. En fin mann som jeg når som helst ville brukt som barnevakt. Men det er et eller annet som han er redd for, og jeg lurer på om det kan være Frp. Det virker som at han skal være så utrolig fast, men han er det på de gale tingene, sier Paus.

– Jeg føler meg såret

Paus er tydelig på at han mener den nåværende regjeringen viser for liten solidaritet med de som har det aller vanskeligst i samfunnet.

– Jeg føler meg såret. Det er en del begrep og ting som var viktige, som solidaritet, som er borte. Regjeringen er blitt mer og mer et forretningsministerium. De driver Norge som en bedrift, et AS, og de er så opptatt av å tviholde på all den rikdommen som vi helt ufortjent har fått, at de ikke ser at den rikdommen er der for alle mennesker. Den er ikke vår, den er verdens, sier artisten til avisen.

Stoltenberg håper på sin side at Paus vil tenke seg både en og to ganger før han gir noen større innflytelse til en regjering som også har plass til Frp.

– Jeg respekterer at Ole Paus har et annet syn enn meg, men håper han vil tenke seg om en gang til før han støtter en regjering der Fremskrittspartiet er med, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS