Samfunn

LO-leder Gerd Kristiansen ber Høyre om konsekvensutredning av oljeboring i nord.

Oljekamp, manglende avklaringer og samarbeidsstopp

LO-leder Gerd Kristiansen krever konsekvensutredning av Lofoten og Vesterålen, de borgerlige partiene har fortsatt ikke kommet til enighet og Stoltenberg skroter det rødgrønne samarbeidet. Dette, og mer, har skjedd det siste politiske døgnet.

Publisert Sist oppdatert

LO-leder ber Høyre sikre oljeboring

LO-leder Gerd Kristiansen frykter at Høyre vil gi seg i kampen om oljeboring i nord. Nå ber de Høyre kreve at det settes i gang konsekvensutredning i Lofoten og Vesterålen.

Siv Jensen vil ikke beklage ordet «snikislamisering»

Tirsdag gikk Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen ut og sa at ordet «snikislamisering» kan ha vært et dårlig valgt ord for fire år siden. Det er ikke Frp-leder Siv Jensen enig i.

Borgerlig lokalpolitisk arkitekt tror på firepartiregjering

Tidligere leder i KrF i Bergen, Tomas Moltu, var en av arkitektene bak det borgerlige samarbeidet i Bergen. Han ber de nasjonale partiene lære av det bergenske eksemplet, og tror firepartiregjeringen er innenfor rekkevidde.

Vil tvinge partene til forhandlingsbordet

Utenriksminister Espen Barth-Eide er glad for at det nå er mest snakk om å forhandle om fred i Syria. Han mener en fredskonferanse for Syria vil bli viktig for veien videre.

Ingen avklaringer i regjeringsforhandlinger

Det kom ingen konkrete politiske programerklæringer ut av gårsdagens sonderingsdag i Nydalen. Imidlertid har den politiske diskusjonen blitt stadig mer konkret, ifølge Dagbladet.

Stoltenberg skroter det rødgrønne samarbeidet

Etter et solid valgtap skroter Jens Stoltenberg nå det rødgrønne samarbeidet. Han åpner for å samarbeide med den borgerlige regjeringen i noen enkeltsaker.

Regjeringen får pengestryk på Mongstad

Riksrevisjonen retter skarp kritikk mot pengebruken i Mongstad-prosjektet. De spør seg om prosjektet har kostet mer for den rødgrønne regjeringen enn det smaker.

Sandra Borch trekker seg fra Sp-toppen

Sandra Borch vil likevel ikke stille til gjenvalg som leder for Senterungdommen i november. Hun mener det ikke er rom for å tenke nye tanker i dagens Senterparti.

Frp slo tilbake mot Breivik-kobling

Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen og FpU-leder Himanshu Gulati slo tilbake mot utenlandsk presses kobling mellom Frp og Breivik i går. De mente også at sammenligningene med Dansk Folkeparti var gale.

Powered by Labrador CMS