Samfunn

– Det faktum at både SV- og Sp-lederen drar til Lofoten for å åpne en fiskeforedlingsfabrikk, i den hensikt å markere motstand mot oljeboring, virker usedvanlig provoserende på de kreftene i Ap som ivrer for olje i nord, sier Steinar Gullvåg (Ap).

– Oljeprovokasjon fra SV og Senterpartiet

Ap-politikere beskriver det som «usedvanlig provoserende» at de to partilederne Kristin Halvorsen og Liv Signe Navarsete drar til Lofoten mens regjeringen forhandler om en samlende løsning i oljespørsmålet.

Publisert Sist oppdatert

Flere Ap-veteraner gikk tirsdag ut i Dagsavisen og krevde at Ap må sette hardt mot hardt og kreve konsekvensutredning, uten hensyn til hva SV og Sp måtte mene.

Stortingsrepresentant Steinar Gullvåg (Ap) støtter ikke den steile holdningen, men han forstår uttalelsene.

– Dette er et svar på den provoserende oppførselen SV og Sp har hatt over lang tid, sier Gullvåg.

Mandag var både SV-leder Kristin Halvorsen og Sp-leder Liv Signe Navarsete på Leknes, hvor de åpnet det nye produksjonsanlegget til Lofotfisk. De benyttet også anledningen til å fremme sine bekymringer for hvordan oljeutvinning kan påvirke fiskeindustrien.

– Det faktum at både SV- og Sp-lederen drar til Lofoten for å åpne en fiskeforedlingsfabrikk, i den hensikt å markere motstand mot oljeboring, virker usedvanlig provoserende på de kreft ene i Ap som ivrer for olje i nord, sier Gullvåg til Dagsavisen.

Denne holdningen får Dagsavisen bekreft et fra flere sentrale Ap-representanter på Stortinget. De irriterer seg over at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) må veie alle sine ord på gullvekt, mens regjeringspartnerne turer fram som de vil.

– Det er sterke reaksjoner i Ap på dette. Jeg syns at SV og Sp også bør vise ansvar i en slik situasjon, om de ønsker å fortsette i regjering. Det er grenser også for hva Ap kan finne seg i av slik opptreden, sier Gullvåg. (©NTB)

Powered by Labrador CMS