Nyttig

Oppdater CV-en din

For mange forbinder et CV utelukkende med jobbsøking.

Publisert Sist oppdatert

De fleste ledere har en CV liggende i skuffen eller på datamaskinen et sted, men den er ofte gammel og sier fint lite om de erfaringene og den praktiske vitenen disse lederne faktisk er i besittelse av. Det erfarer Vibeke Skytte, rådgivningssjef i danske Ledernes Hovedorganisation. I en spalte i Søndagsavisen skriver hun at altfor mange utelukkende forbinder en CV med jobbsøking.

CV-en bør oppdateres jevnlig, mener Skytte. Oppdateringen kan fungere som en refleksjon over nye utfordringer i karrieren, videreutdannelse eller andre muligheter på arbeidsmarkedet. Dette er din personlige database, og den kan hjelpe deg å se hvilke ønsker du har slik at du deretter kan ta noen bevisste valg.

Hvis du ikke ajourfører CV-databasen din med de siste oppgavene og resultatene dine, så vil bevisstheten og hukommelsen rundt hva du kan bygge videre på ofte bli uklar, mener Skytte. Informasjon som tiden har gjort uvesentlig skal ikke stå på en CV, men det skal nyervervet viten og erfaringer, samt kompetanse du bruker i din daglige oppgaveløsning – kompetanse du selv kanskje ser på som rutine og en selvfølge.

Powered by Labrador CMS