Nyskaping

Oppdaterer ingeniører med utdatert kompetanse

Publisert Sist oppdatert

Til tross for at hele Norge tilsynelatende skriker etter IT-kompetanse, er det fortsatt en del IT ingeniører som går ledig.

Grunnen til dette, mener rekrutteringsselskapet Experis, er at mange besitter feil kompetanse.

– IT-faget er hele tiden i utvikling. Kompetansen din blir fort for gammel hvis du ikke utvikler deg. Derfor har vi lansert Experis Academy hvor vi hjelper folk med «upskilling», sier Steinar Husa, leder for Experis Trondheim.

Der kan folk med en bachelorgrad og interesse for programmering søke om å bli med i et ettårig program.

Academy-deltakerne sertifiserer seg innen kodespråket java i løpet av et intensivt år og blir plassert ut på et prosjekt hos en kunde.

Etter fullført program får de tilbud om jobb, enten hos kunden eller hos Experis. I tillegg til programmeringsferdigheter trenger IT-konsulenter i dag forretningsforståelse.

– Vi ønsker å levere kompetanse så Academy-deltakerne går rett inn til kundene våre. Der får de viktig forretningskompetanse som de har behov for senere, forklarer Husa.

Det er spesielt oppgaver innen drift som er mindre ettertraktet i disse dager.

– Vi merker en klar nedgang i etterspørselen etter serverdrift og generell drift. Nå gå det aller meste i skyen, sier Husa.

Tingenes internett er i vekst

I tillegg til å få hjelp til å tolke allerede eksisterende data, ser Husa at flere kunder har behov for å samle data mer effektivt.

– Bruk av sensorer og IoT-gjenstander til å samle data er i sterk vekst, og i ferd med å bli et veldig interessant segment, forklarer lederen for Experis Trondheim.

Havbruksnæringen er i sterk vekst og er en av sektoren som utforsker dette området. De trekker i stadig større grad på IT-kompetanse og ønsker å spore fisken til en hver tid for å lære mer om fisken, fra de er små til de havner på slakterbenken.

– Innen havbruk er det også svært mye kompetanse som er overførbart fra olje og gass, forklarer Husa.

Annet enn IT-kompetanse er det geoteknikere som skiller seg ut i ansettelsesstatistikkene i Midt-Norge.

– Det er flere store prosjekter innen bygg, samferdsel og infrastruktur som har behov for geoteknikere fremover, forklarer Experis-lederen.

Om undersøkelsen

ManpowerGroup har spurt 753 norske arbeidsgivere om de har behov for å bemanne opp, ned eller om bemanningsbehovet er uendret kommende kvartal.

Andelen bedrifter som sier de skal bemanne opp, fratrukket andelen som sier de skal bemanne ned, gir en indikator på ansettelseslysten i arbeidsmarkedet. Dette omtales som netto bemanningsutsikter.

Powered by Labrador CMS