pris og rente

Oppsigelse ved sykdom, svangerskap og omsorgspemisjon

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke umulig å si opp personer under sykdom. Kommer oppsigelsen som følge av sykdom kan du ikke bli sagt opp de første seks månedene etter at du ble syk. Har du jobbet sammenhengende i bedriften i fem år, eller at sykefraværet skyldes ting som har skjedd i arbeidsgiverens tjeneste, kan du ikke sies opp de første 12 månedene etter at du ble syk. En oppsigelse etter denne perioden må være saklig begrunnet.

Oppsigelser som skyldes andre årsaker, slik som driftsinnskrenkninger og rasjonalisering kan finne sted også innenfor skjermingsperiodene. Men da har bedriften en meget streng bevisbyrde for å bevise at oppsigelsen ikke gjelder sykdom.

Heller ikke en gravid arbeidstaker kan sies opp fordi hun er gravid. Sies hun opp forutsettes det at det er på grunn av graviditeten dersom det ikke kan gjøres overveiende sannsynlig at det er andre årsaker.

Det er ikke lov å si opp en person i omsorgspermisjon (for inntil ett års permisjon). Sies du opp før permisjonen, utvides oppsigelsestiden med permisjonen.

Powered by Labrador CMS