spør om arbeidsrett

Ved nedrykk har man i utgangspunktet rett til å få oppsigelse med tilbud om ny stilling.

Oppsigelsestid ved nedrykk

Jeg er overtallig som mellomleder, og har fått tilbud om å bli montør igjen, med betydelig lavere lønn. Har jeg krav på oppsigelsestid?

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg er mellomleder i en produksjonsorientert virksomhet. Da min stilling er definert som overtallig – det er for mange ledere – er jeg gitt muligheten for å gå tilbake til stiling som montør. Dette betyr imidlertid en merkbar lønnsnedgang. Har jeg krav på en oppsigelsestid før jeg rykker ned?

Spørrende mellomleder

Svar: Ja, antagelig. Dersom man er i en overordnet og bedre lønnet jobb, som man blir definert som overtallig i, enten på grunn av rasjonalisering eller grunnet redusert omsetning, vil du nok som utgangspunkt ha rett til å få dette gjennomført som en oppsigelse med tilbud om ny stilling. I oppsigelsestiden vil du ha rett til lønn på gammelt nivå.

Ikke desto mindre er det nok i sånne situasjoner temmelig vanlig i praksis at man går over i ny stilling umiddelbart og dermed også med ny og redusert lønn. Men setter du det på spissen rettslig, har du rett til å kreve dette gjennomført som en oppsigelse med oppsigelsestid.

SBDL v/adv. Arvid R. Ødegård

Powered by Labrador CMS