politisk analyse

Administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, (t.v.) administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen (t.h.), administrerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer (bak) deltok alle på regjeringens pressekonferanse om kompensasjonsordning til bedrifter.

Organisasjonene styrer

Denne uken har det vært fullstendig tyst om overføringen av beslutningsmyndighet fra Stortinget til partene i næringslivet, skriver Aslak Bonde.

Publisert Sist oppdatert

Aslak Bone analyserer norsk politikk for Dagens Perspektiv.

ANALYSE. Da Stortinget tirsdag behandlet den andre økonomiske redningspakken, var det ikke noen diskusjon om kontantstøtteordningen for bedriftene. Prinsippene i ordningen ble presentert av regjeringen forrige uke, men det ble varslet at detaljene skulle komme denne fredagen. Regjeringen trengte mer tid – ikke minst fordi partene i arbeidslivet hele tiden skulle orienteres og konsulteres.

Opposisjonspartiene på Stortinget bestemte allerede forrige helg at regjeringen skulle få den tiden. I dagens situasjon ville det være galt av dem å legge inn føringer for kontantstøtteordingen. Det kunne ha forkludret regjeringens forhandlinger med de store organisasjonene i arbeidslivet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS