Europa

Tyske politifolk vokter over jernbanestasjen i Köln, åstedet for overgrepene på nyttårsaften.

Overgrepene i Köln endrer debatten i Tyskland

– Angrepene endret alt, sier Volker Bouffier, leder for kristendemokratene i staten Hesse.

Publisert Sist oppdatert

Tysklands justisminister Heiko Maas uttalte denne helgen at det kan se ut til at de fleste av overgrepene som ble utført nyttårsaften i Köln, kan ha blitt koordinert i sosiale medier.

Mens tyske medier først var forsiktige i dekningen av overgrepene, er de nå fulle av førstehåndsrapporter fra kvinner som forteller om hvordan de ble angrepet. Mange beskriver overgrepsmennene som med nord-afrikansk utseende.

Færre enn 40 prosent av tyskere mener når at politiet er i stand til å beskytte dem, ifølge en undersøkelse utført for avisen Bild. Halvparten av de spurte er redd for at lignende angrep skal kunne skje i deres eget lokalmiljø,

I mens har redselen fått utslag i kommentarfeltene i sosiale medier. Politico melder at det som tidligere var en fredelig facebookside for folk som var interessert i hva som pågår i Köln, er nå blitt en "verbal krigssone".

Allerede har saken fått politiske følger.

– Angrepene endret alt, sier Volker Bouffier, leder for kristendemokratene i staten Hesse.

Merkel har så langt svart med å love tøff handling. Det innebærer blant annet at det skal bli lettere å ta fra kriminelle oppholdstillatelsen og å sende asylsøkere med avslag ut av landet.

Powered by Labrador CMS