Nyskaping

Pakkeboks muliggjør at pakker kan sendes direkte hjem

Publisert Sist oppdatert

Nordmenn kjøper stadig mer på nett, og kundenes behov endrer seg. Det stilles stadig større krav til enkel levering. Flere ønsker å få pakker tilsendt hjem, fremfor å hente dem på posten, eller være hjemme når den kommer. Større og mer verdifulle pakker krever nye løsninger.

Nå blir det mulig å få større og mer verdifulle pakker levert helt hjem på en sikker måte, uten å måtte signere, skriver bedriften Helthjem i en pressemelding. Bedriften har utviklet denne løsningen.

– Undersøkelser viser at rundt halvparten av oss ønsker levering til en sikker pakkeboks plassert utenfor eget hjem. Dette er det vi nå tester, da kundene er vår viktigste driver når det gjelder å tenke nytt, sier Anders Angen, daglig leder i Helthjem.

Enklere netthandel og raskere retur

En smart pakkeboks vil kunne bidra til enda mer netthandling, siden det nå blir mulig å få større og mer verdifulle pakker levert helt hjem på en sikker måte, uten å måtte signere. For eksempel kan retur av klær som ikke passer bli en enklere affære.

– I stedet for å reise ut og stå i en ny kø for å sende varen, kan kunden nå bestille retur online og legge det ut i boksen. Vi tror den nye pakkeboksen svarer på et sterkt kundebehov i markedet, og mener det er på høy tid at denne type løsninger blir tilgjengelig for alle, sier Angen.

Smarttelefon

Han forteller at boksen også gir fleksibilitet på andre måter, som for eksempel om du skal legge igjen en nøkkel til håndverkeren eller låne bort noe til naboen.

Packbox har åpning til brev og avis, og i tillegg en stor låsbar dør til pakker. Fordi den drives av solenergi trenger den ikke strømtilkobling. Eieren styrer boksen ved hjelp av en app, og kan gi andre tilgang via engangskoder.

Nå i høst har de aller første brukerne fått montert en pakkeboks hjemme hos seg. Foreløpig er antall brukere begrenset, men tilbakemeldingene er gode ifølge Helthjem. Blant de som tester Packbox er ansatte i blant annet Selvaag og Mesterhus.

En del av fremtidens hjem

– For meg er den viktigste grunnen til å teste Packbox at jeg får fleksibilitet. Jeg behøver ikke å være hjemme, men har likevel et trygt sted å motta pakker. Levering har så langt fungert upåklagelig. Det blir på en måte som et postkontor hjemme. Jeg kan også tenke meg at de som driver små bedrifter kan ha god nytte av å kunne sende og motta forsendelser uten å måtte være tilstede og derfor øker mulighet for netthandel, sier Åsgeir Helland, CEO Tooler AS.

Anders Angen forteller at det er mulig å melde sin interesse om å bli testbruker på bedriftens nettside. Tjenesten er gratis.

Powered by Labrador CMS