Annonse
internasjonalt eu
Pizza-flopp i Kina
Satsingen på Peppes Pizza-restauranter i Kina floppet. Nå er 25 millioner kroner tapt og 200 ansatte sagt opp etter at kjeden i fem år har forsøkt å få kineserne til å spise deres pizza.
Annonse
- Det er klart at når man legger såpass mye av seg selv i et prosjekt, er det skuffende at man ikke får det til, sier den tidligere sjefen for Peppes utenlandssatsing, Ørjan Fredriksen, til Dagens Næringsliv.
Han solgte leiligheten sin og investerte alt han hadde i å bygge opp Peppes Pizza i Kina. Tidligere hadde han åpnet 40 restauranter i Norge. Men kineserne foretrakk kinamat - og hadde ellers andre, internasjonale aktører på matfronten å kunne handle hos.
- Vi undervurderte kompleksiteten i Kina. Det å bygge opp et nytt varemerke i Kina er nok mulig, men det krever så mye mer enn det vi hadde forstått, sier Sten Magnus, konsernsjef i Umoe Catering, til Dagens Næringsliv.
Nylige artikler
Fredsprisvinneren vant folkets hjerter – tross alt
Ny vurdering av pendlerfradrag kan gi penger tilbake
Dette er Høyre-trioens distriktsalibi: Odelsgutt fra bøgda
Slik skal Norge gjøre seg mer attraktivt
Chile kan få sin mest høyreorienterte president siden Pinochet
Mest leste artikler
Økende arbeidsledighet blant unge: Er arbeidslivet tilpasset Gen Z?
Slakter eget slagord
Historisk vedtak: FN-konvensjon for funksjonshemmede innlemmes i norsk lov
Frank Gran om omkamper i kunnskapsorganisasjoner: Forståelse og ledelse
Ole Gustav Gjekstad: Ny landslagssjef med fokus på individuell teknikk