pris og rente

Plass og oversikt

Helle og Jon er strålende fornøyde med den nye CR-V modellen som oppfyller alle de forventningene de hadde til bilen. Det var Helle som sto for mesteparten av undersøkelsene i forbindelse med kjøpet.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg synes speilet i solskjermen var spesielt, fleiper Jon.

De var på jakt etter en rommelig, sikker bil med god bagasjeplass og en viss fleksibilitet i interiøret. Fremkommeligheten på dårlige hytteveier var viktig, men de var ikke utelukkende på jakt etter en bil med firehjulstrekk. I utgangspunktet vurderte de ikke en vanlig stasjonsvogn.

- Vi så på noen forskjellige biler. Chrysler Voyager virket trang og var dyr. Seat likte ingen av oss. Vi falt heller ikke for Nissan X-Trail som virket klumpete. Det tok egentlig ikke så lang tid før vi barberte alternativene ned til enten en Honda CR-V eller en Toyota RAV 4, sier Helle.

De to søkte råd hos folk de mente hadde greie på bil og da en nabo varmt anbefalte en spesiell Honda-forhandler ble det tillagt vekt.

De er enige om at Hondaen ser stiligere ut enn RAV 4 og at plassen i bilen er noe større. Når selgeren hos Honda i tillegg var hyggeligere enn mannen de forhandlet med hos Toyota var ikke avgjørelsen så vanskelig.

Honda CR-V selges mest i ES-varianten. Bilen har 2,0 liter motor med 150 hk og kan leveres med automatgir. Entusiastene kaller firehjulstrekk systemet til Honda for «husmor-4WD». Ved vanlig kjøring trekker bilen bare på forhjulene. Begynner ett hjul å spinne kobler en elektronisk styrt lamellkobling inn driften på alle fire hjulene. Det endrer bilens kjøreegenskaper. Derfor er Honda ikke bilen for dem som kjører fort på glatte veier.

Fremkommeligheten er god.

Honda CR-V ES: Kr. 329.900

Powered by Labrador CMS